出版稿子

  • 林敏驄作為「林敏驄」 - Ming Pao Daily News D04 | 副刊/世紀 | 世紀.Live | By 林綸詩 2017-06-15 林敏驄曾在自我介紹寫上: 「林敏驄╱職業:林敏驄助手」。林敏驄作為一個品牌,是歌手、演員、填詞人、音樂人、主持人,不分先後。二十二歲出道,不久已填出大熱流行曲,且還是當時唯一的全職填...
    1 week ago

4.15.2005

張佬點滴

昨天和唐唐在小百萬上
看見夕陽,和她唱了
"I love you I love you讓我全心喜歡你"
還有 "Thanks thanks thanks thanks lam lun see/唐~唐"
是她最後一天上lecture

眼看周保松寫了篇很長的文給今年GPA畢業同學
真是萬分羡慕....
前幾天終於我們的人情味也浮了出來
chi sing (我們的tutor, tuto我們今屆大部份的core)也寄了封email

是一間美國大學給畢業班的人的信
chi sing 說張佬的同學仔越來越覺得自己改變不了世界
這封信正是告訴我們how easily we are making a difference.
由negative那邊帶到我們要positively做個world citizen

我睇完成篇
覆了個email俾chi sing
(hehe 記得那年我唔見左電話, chi sing都send左張e-card俾我)
最尾個句,我話人文館是個很有人情味的地方,到我真係要走的時候,我會好唔捨得

近期馬傑偉的專欄從「千年檔案」浮了出來
名為「人文館」.....

ps 繼小東找我拍片, Heidi那天也打來叫我做她advanced photog的model
「我應承你, 咁你就係咪要讚美我幾句? 例如我有幾分姿色咁」
「其實係因為我要搵小朋友...要搵黑色頭髮既小朋友..」
「!!!!!....咁我要做d咩?」
「跳繩...」
「你要我係studio跳繩!」
「放心啦,冇人睇到架..」
「我驚人文館lum喎..」

No comments: